مقالات هاستینگ

تفاوت هاست لینوکس و هاست ویندوز

زمانی که تصمیم میگیرین برای خودتون یه وب سایت اینترنتی راه اندازی کنین یکی از اصلی ترین چیزایی که لازم دارین برای سایتتون یه هاست هستش. همونطور که میدونین هاست به فضاهایی گفته میشه روی اینترنت که به کاربران برای آپلود دیتای سایتشون داده میشه. این فضاها در واقع قسمت هایی از سرور های فیزیکی داخل دیتاسنتر های مختلف جهان هستش که با تنظیمات خاصی که توسط مدیران سرور ها روشون انجام میشه به صورت اشتراکی بین ده ها یا صد ها وب سایت تقسیم میشه.

این خلاصه ای از تعریف host برای کسایی بود که شاید تازه وارد باشن و هنوز با مفهوم هاست زیاد آشنا نبودن. موضوعی که توی این مقاله میخوام براتون نقد و بررسی کنم دو نوع هاست لینوکسی و ویندوزی هست که برای خیلیا سواله که چه تفاوتی دارن و کدوم برای سایت ما مناسبه و … پس در ادامه این مقاله با من همراه باشین تا ویژگی ها، تفاوت ها، مزایا و معایب این دو هاست رو براتون بگم 😊✅🌷

هاست لینوکس چیه؟

هاست لینوکس چیه؟

هاست لینوکس، همونطور که از اسمش پیداس یه هاستی هست که روی سرورش سیستم عامل لینوکس نصب شده و بر اساس لینوکس کار میکنه. سیستم عامل لینوکس یه نوع سیستم عامل متن باز هستش که قابلیت توسعه داره و توسط شرکت های رد هت، سنت او اس، فدورا، اوبونتو و دبیان تولید و ارائه میشه.

این نوع host برای سایت هایی مناسبه که زبان برنامه نویسی سایت با php باشه و با سیستم عامل لینوکس سازگار باشن.

هاست ویندوز چیه؟

هاست ویندوز چیه؟

بر خلاف هاست های لینوکسی، بر روی سرور هاست های ویندوزی فقط سیستم عامل ویندوز مایکروسافت نصب میشه و برای سایت هایی که با این سیستم عامل سازگارن یعنی با زبان برنامه نویسی asp نوشته شده باشن مناسبه. سیستم عامل ویندوز تنها از شرکت مایکروسافت قابل خریداریه و مثل لینوکس نیست که توسط چندین کمپانی تولید بشه.

یکی از معایب سیستم عامل ویندوز عدم امکان توسعه و پر هزینه بودن اونه که در مقابل سیستم عامل لینوکس که کد بازه از محبوبیت کمتری هم برخورداره.

نکات مهم در انتخاب هاست لینوکس یا هاست ویندوز

نکته مهم:

خیلیا فکر میکنن اگه میزبانی لینوکسی خریدن باید با زبان برنامه نویسی لینوکس آشنا باشن و اگه میزبانی ویندوزی خریدن هم به همین صورت باید نحوه کار با سیستم عامل ویندوز آشنا باشن تا بتونن از هاست استفاده کنن. این یه تصور اشتباهه و شما هرگز نیازی ندارین با این سیستم عامل ها به صورت مستقیم کار کنین و چیزی که شما توی هاستتون باهاش سرو کار دارین فقط کنترل پنل میزبانی سایت هستش که بهش رابط گرافیکی کاربر هم میگن.

حتی لازم نیست روی لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی شما هر یک از این سیستم عامل ها نصب باشن تا بتونین باهاش کار کنین. شما فقط از طریق مرورگر اینترنتتون وارد کنترل پنل هاستتون میشین و بدون درگیری با سیستم عامل یا نوعش و … از امکانات هاستتون میتونین استفاده کنین. پس ازین بابت هیچ نگرانی نداشته باشین 😉👌

حالا بریم سراغ تفاوت های این دو نوع host در امکاناتشون:

تفاوت های هاست ویندوز و هاست لینوکس

تفاوت هاست ویندوز و هاست لینوکس:

نوع وب سرور:

وب سروری که روی هاست های لینوکسی نصب میشه معروف ترینشون آپاچی هست که با زبان های برنامه نویسی معروفی مثل php, perl,cgi و python سازگاری داره. اکثر سایت های موجود در جهان با زبان برنامه نویسی php نوشته شدن و بنابراین با هاست های لینوکسی و وب سرور آپاچی کاملا سازگارن. البته وب سرور های دیگه ای مثل انجینیکس و لایت اسپید هم هستن که از محبوبیت کمتری نسبت به آپاچی برخوردارن.

خب روی هاست ویندوزی چه وب سروری نصب میشه؟ روی هاست های ویندوزی فقط از وب سرور ios استفاده میشه که از زبان های برنامه نویسی asp و net پشتیبانی میکنه. این دو زبان برنامه نویسی هم هردوشون توسط شرکت مایکروسافت ارائه شدن و فقط برای هاست های ویندوزی قابل استفاده هستن.

با این توضیحات شما اصلا نمیتونین از یه هاست ویندوزی برای یه سایت نوشته شده به زبان php استفاده کنین یا بالعکس. البته هستن کسایی که با اعمال یه سری تنظیمات خاص تونستن از هاست ویندوز برای میزبانی سایت های لینوکسی استفاده کنن ولی به صورت رایج و معمول شما اگه هاست ویندوز خریدین نمیتونین یه سایت مثلا وردپرسی که با زبان برنامه نویسی php کار میکنه رو روش بالا بیارین.

سیستم های مدیریت محتوا:

سیستم های مدیریت محتوا یا همون cms های رایج در جهان مثل وردپرس، جوملا، دروپال یا فروشگاه ساز هایی مثل پرستاشاپ و اپن کارت همگی با زبان برنامه نویسی php نوشته شدن و همونطور که گفتم نمیتونن روی هاست ویندوزی کار کنن. بنابراین اگه سایت شما با این سیستم های مدیریت محتوا طراحی شده یا قراره طراحی بشه باید حتما هاست لینوکسی خریداری کنین.

برای هاست ویندوز هیچ سیستم مدیریت محتوای معروفی که از قبل نوشته شده باشه وجود نداره و توسط برنامه نویس ها معمولا با زبان های برنامه نویسی asp و net سیستم های مدیریت محتوای قابل اجرا بر روی هاست ویندوز به صورت اختصاصی نوشته میشه.

نوع پایگاه داده:

پایگاه داده یا همون دیتابیسی که روی هاست های لینوکسی پشتیبانی میشه MYSQL هست که میشه گفت تمام سیستم های مدیریت محتوای معروف هم از این پایگاه داده استفاده میکنن. برای هاست های ویندوزی از دیتابیس MSSQL یا SQL Server استفاده میشه که برای هاست های لینوکسی قابل استفاده نیست. پس باید در نظر داشته باشین اگر سایتتون رو دارین به برنامه نویسی میدین که براتون طراحی کنه از چه پایگاه داده ای براش میخواد استفاده کنه.

نوع کنترل پنل:

برای کار با هر کدوم از هاست های لینوکس یا ویندوز باید کنترل پنل یا همون رابط کاربری رو در اختیار شما بزارن که بتونین از هاستتون استفاده کنین. بر روی هاست های لینوکسی معمولا از کنترل پنل های CPanel، DirectAdmin و دیگر کنترل پنل های لینوکسی ارائه میشه و بر روی هاست های ویندوزی از کنترل پنل های Pleck یا websitepanel نصب و ارائه میشه.

اگه شما تازه کارین و آشنایی با این کنترل پنل ها ندارین حتما توصیه میکنم از هاست لینوکسی با کنترل پنل محبوب سی پنل استفاده کنین. چرا؟ چون کار با این کنترل پنل خیلی ساده و رابط کاربری با گرافیک خوبی داره و علاوه بر اون آموزش های متنی و ویدیویی زیادی در رابطه با استفاده از این کنترل پنل منتشر شده که میتونین توی زمان کوتاهی به راحتی کار باهاشو یاد بگیرین.

امنیت و پایداری و سرعت:

این سه رکن اصلی و مهم که توی سئوی سایت هم خیلی تاثیر گذاره رو نمیشه هیچ ارتباطی به نوع سیستم عامل هاست که لینوکس باشه یا ویندوز ارتباط بدیم و بگیم کدومش میتونه یه هاست سریع تر، یه هاست پایدار یا یه هاست امن تر به شما بده. امنیت هاست ارتباط مستقیم با کانفیگ های اعمال شده روی سرور داره که توسط مدیر سرور برای هر شرکت هاستینگی به صورت مجزا انجام میشه و هر شرکتی با توجه به سیاست های کاری خودش از موارد امنیتی مختلفی برای تامین امنیت وب سایت های مشتریانش استفاده میکنه.

پایداری یا در دسترس بودن هم باز مربوط میشه به سروری که هاستتون روشه و اگه یه سرور پر قدرت از نظر سخت افزاری و نرم افزاری باشه هیچ وقت دچار مشکل نمیشه که بخواد از دسترس خارج بشه و داون تایم خیلی کمی داره.

سرعت هم باز مربوط میشه به سخت افزار استفاده شده در سرور، برای مثال اگه توی یه سرور از هارد معمولی استفاده کنن قطعا سرعتش از سروری که داخلش از هارد های SSD نسل جدید استفاده شده کمتره و به نسبت همون هم سرعت سایت های مشتریانی که روی اون سرور میزبانی میشن هم کمتره.

هاست لینوکس بهتره یا هاست ویندوز

سخن آخر و نتیجه گیری کلی ما:

اگه شما تا اینجای مقاله رو با من همراه بوده باشین حتما تا الان متوجه شدین که چه هاستی برای شما مناسب تره ولی بازم اگه بخوام یه جمع بندی بکنم، میزبانی وب لینوکس بهترین انتخاب برای افراد تازه وارد، کسایی که قصد دارن از سایت های آماده از پیش طراحی شده مثل قالب های وردپرسی و جوملا و … استفاده کنن و یا قصد دارن سایتی با زبان برنامه نویسی php بنویسن، بسیار مناسبه و تمامی نیاز های سایت شمارو تامین میکنه.

علاوه بر اون کنترل پنل های هاست های لینوکسی بسیار کاربر پسند تر و راحت ترن و آموزش های کار با هاست های لینوکسی اینقدر زیادن که شما به راحتی می تونین توی چند ساعت آموزش ببینین و بدون مشکل باهاش کار کنین.

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن