دایرکت ادمین

آموزش افزودن ادان دامین در هاست دایرکت ادمین

با یه مقاله ی آموزشی دیگه ازهاست دایرکت ادمین همراه شما عزیزان هستیم. مقاله ی آموزشی امروز درباره ی نحوه ی افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین هست که یه مقاله ی کاملا کاربردی و عالی برای همه هستش. من میخوام توی این مقاله ابتدا براتون مختصری از اینکه ادان دامین چی هست و چه کاربردی داره توی هاست توضیح بدم و بعد از اون نحوه ی ساختنش رو باهم یاد بگیریم.

هاستینگو بعنوان بزرگ ترین رسانه ی تحلیلی شرکت های هاستینگ ایران، تصمیم گرفت تمامی آموزش های هاست دایرکت ادمین رو بر اساس آخرین نسخه از این کنترل پنل محبوب هاستینگ تهیه و منتشر کنه چراکه جدید ترین ورژن Direct Admin با تغییرات گسترده در ظاهر این کنترل پنل همراه بود و حالا میشه گفت که مقاله های آموزشی قدیمی که در سطح اینترنت هستن شاید دیگه خیلی کاربردی نباشن. علاوه بر این جای برخی از ابزار ها عوض شده و امکانات جدید تری توی این کنترل پنل جدید که با نام Evolution شناخته میشه قرار داده شده. 

خب نکته ای که باید بهش توجه داشته باشین اینه که با خرید بهترین هاست ایران که شرکت های معتبر ایران ارائه میدن شما می تونین جدید ترین نسخه ی دایرکت ادمین اورجینال رو روی هاستتون در اختیار داشته باشین. پس در انتخاب و خرید هاست همیشه دقت کنین تا جدید ترین تکنولوژی های این عرصه رو برای سایتتون دریافت کنین.

ادان دامین چیست و چه کاربردی دارد؟

ادان دامین چیه و چه کاربردی داره؟

ادان دامین Addon Domain به معنی دامنه ی اضافه هستش که توی هر هاستی اگه شرکت هاستینگ این گزینه رو ارائه کرده باشه می تونین بیشتر از یک دامنه اضافه کنین و چندین سایت راه اندازی کنین. در واقع اگه بخوام به زبانی خیلی ساده اینو توضیح بدم، شما می تونین با داشتن هر تعداد ادان دامین روی هاست، به همون تعداد سایت روی یک هاست مشترک راه اندازی کنین.

این قابلیت به خصوص برای کسایی که در چندین حوزه ی کاری فعالیت دارن و یا طراحان وب سایت ها خیلی کاربردی هستش. برای مثال اگه شما توی دو حوزه ی کاملا متفاوت ۲ تا سایت بخواین راه اندازی کنین، مثلا یه سایت تفریحی و یه سایت شرکتی برای کسب و کارتون. خب قطعا اگه بخواین توی یک وب سایت تمام محتوا رو قرار بدین حتی اگه از ساب دامین استفاده کنین کار منطقی نیست و از نظر سئویی هم این کار اشتباه هستش.

بهترین کاری که می تونین بکنین اینه که یا ۲ تا هاست مجزا برای ۲ تا سایتتون خریداری کنین و یا اینکه بیاین ۱ هاست بخرین که قابلیت Addon Domain داشته باشه. توی حالت اول شما باید هزینه ی ۲ تا هاست رو برای مدت زمانی مثلا ۱ ساله بپردازین، اما توی حالت دوم شما هزینه ی ۱ هاست رو برای همون مدت زمان مثلا ۱ ساله میپردازین ولی روش ۲ تا سایتتون رو بارگذاری می کنین.

پس ادان دامین علاوه بر اینکه به شما امکان راه اندازی چندین سایت روی یک هاست مشترک رو میده، از لحاظ اقتصادی هم به صرفه هستشن. نکته ی مهمی که باید اینجا مد نظر داشته باشین، برخی هاست ها هستن که فرضا تا ۱۰ ادان دامین رو به شما میدن و اگه شما بخواین ۱۰ تا سایت با بازدید متوسط روی این هاست راه اندازی کنین ممکنه با کمبود منابع مواجه بشین. پس استفاده از ادان دامین تا جاییکه هاست ظرفیت و منابع داشته باشه منطقی هست.

چه زمانی ادان دامین خوب نیست؟

درسته که ادان دامین یه قابلیت خیلی کاربردی و خوبی هست اما همونطور که گفتم به شرطی که هاستتون توانایی کافی برای راه اندازی چندین سایت روی همون هاست رو داشته باشه. به صورت کلی مهم ترین دلایلی که ممکنه شمارو از داشتن ادان دامین منصرف کنه اینها هستن:

امنیت: اگه سایت هایی که میخواین روی یک هاست راه اندازی کنین برای خودتون هستن و برای مشتری یا افراد دیگه ای نیست مشکلی بابت امنیت نخواهید داشت. اما اگه سایت هایی که میخواین راه اندازی کنین برای مشتریانتون هستن این موضوع میتونه از لحاظ امنیتی مشکل ساز باشه چرا؟ به این دلیل که همه ی سایت ها روی یک هاست هستن، پس برای دسترسی به هاست همه ی صاحبین وب سایت ها باید از یه یوزر و پسورد استفاده کنن و می تونن حتی اطلاعات سایت های دیگه هم ببینن که اصلا کار درستی از نظر امنیتی نیست.
مدیریت منابع: اشاره ی کوچیکی کردم به این موضوع ولی به صورت متمرکز باید اینو بگم که زمانی شما می تونین چندین سایت روی یک هاست بالا بیارید که اون هاست از نظر منابع بتونه این سایت هارو میزبانی کنه و با مشکل کمبود منابع مثل RAM و CPU مواجه نشه. اگه منابع هاست متناسب با تعداد ادان دامینش تنظیم نشده باشه می تونه مشکل ساز بشه و باعث انسداد هاستتون توسط شرکت هاستینگ بشه. پس حتما قبل از استفاده از این قابلیت باید از کافی بودن منابع هاست اطمینان پیدا کنین.

هر دوی این موارد که بالا براتون توضیح دادم کاملا به سیاست کاری شما و اهدافتون از ادان دامین بستگی داره و میتونه خوب یا بد باشه. پس با تحقیق و بررسی کامل از این ابزار کاربردی استفاده کنین.

 

چرا به جای ادان دامین از ساب دامین استفاده نکنیم؟

اصلی ترین تفاوتی که ادان دامین با ساب دامین داره این هستش که زمانیکه شما از ساب دامین استفاده می کنین امکان داشتن یه دامنه ی مجزا رو برای سایت جدید ندارین و آدرس دامنه ی سایت جدیدتون به صورت subdomain.yourdomain.com هست و در واقع زیر دامنه می تونین داشته باشین که توی این آدرس بجای subdomain باید اسمی که میخواین رو بدون هیچ پسوندی وارد کنین.

اما ادان دامین به شما امکان داشتن دامنه ی جدید و کاملا مجزا از دامنه ی اصلی سایت رو میده و به این صورت شما می تونین سایت های کاملا مختلفی راه اندازی کنین بدون اینکه از لحاظ اسمی یا محتوایی ارتباطی با هم داشته باشین و یا مخاطبین سایت ها متوجه بشن این سایت ها روی یک هاست هستن.

ادان دامین چه تفاوتی با پارک دامین داره؟

توی آموزش ساخت پارک دامین در دایرکت ادمین تعرفی کاملی از پارک دامین رو براتون توضیح دادیم که می تونین توی مقاله اش بخونین. اما به صورت کلی شما با اضافه کردن دامنه ای به صورت پارک دامین نمی تونین چندین سایت با محتوای مختلف داشته باشین و در واقع پارک دامین های هاست همگی محتوای دامنه ی اصلی رو به کاربر نمایش میدن و هیچ استقلال محتوایی ندارن.

کاربرد پارک دامین برای ایجاد یک اسم دامنه با پسوند های مختلف توی هاست هستش که همگی به سایت اصلی اشاره میکنن. مثلا اگه آدرس دامنه ی سایت شما domain.ir باشه، آدرس های domain.com و domain.net میشن پارک دامین هاتون که هردوشون همون محتوای دامنه .ir رو نشون میدن.

کاربرد ادان دامین همونطور که توی بخش های قبلی توضیح دادم، به شما امکان داشتن دامنه هایی با محتواهای غیر یکسان رو میده. مثلا سایت اصلیتون با دامنه ی فرضی domain.ir یه محتوایی رو نمایش میده و ادان دامین اضافه شده روی هاست با دامنه فرضی newdomain.ir یه محتوای متفاوت دیگه ای رو نشون میده.

نحوه ساخت ادان دامین در دایرکت ادمین

نحوه ی افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین

خب میرسیم به افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین . یادتون نره قبل از هر چیزی باید اول این موضوع رو بررسی کنین که هاست شما قابلیت ادان دامین رو داره اصلا یا نداره. معمولا در زمان خرید هاست این موضوع رو شرکت هاستینگ توی صفحات محصولش نوشته و باید دیده باشین ولی اگه به هر نحوی الان نمیدونین هاست شما ادان دامین داره یا نه می تونین از پشتیبانی اون شرکتی که ازش هاست خریدین بپرسین.

بعد از اینکه مطمئن شدیم هاست قابلیت ادان دامین داره، دو مرحله ی زیر رو برای اضافه کردن دامنه در دایرکت ادمین انجام میدیم:

مرحله ی اول: بررسی DNS های دامنه ای که میخوایم Addon کنیم

تنظیمات dns دامنه ادانقبل از افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین ، لازمه که DNS های اون دامنه رو دقیقا مطابق با هاست جدیدی که میخواین دامنه رو داخلش ادان کنین تنظیم کرده باشین. پس اگه این کارو نکردین حتما قبل از هر کاری تنظیم دی ان اس هارو انجام بدین. 

همینطور که می دونین بعد از تغییر dns ها برای دامنه های ملی یعنی با پسوند .ir زمانی بین ۲ تا ۶ ساعت نیازه تا اتصال دامنه به هاست جدید برقرار بشه و برای دامنه های بین المللی مثل .com هم زمانی بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت ممکنه نیاز باشه تا دی ان اس ها به خوبی به هاست جدید متصل و تنظیم بشن. 

بعد از گذشت زمان لازم می تونین مرحله ی دوم رو انجام بدین.

مرحله ی دوم: افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین

ابتدا وارد مدیریت کنترل پنل دایرکت ادمین هاستتون بشین. می تونین از آموزش ورود به دایرکت ادمین که قبلا منتشر شده کمک بگیرین.

از منوی Account Manager زیر منوی domain Setup رو انتخاب کنین.

آموزش ساخت ادان دامین در دایرکت ادمین

توی صفحه ی Domain Management برای افزودن ادان دامین در دایرکت ادمین ، روی دکمه ی Add New کلیک کنین.

نحوه فعال کردن ادان دامین در هاست

سپس توی صفحه ی Create Domain اطلاعات ادان دامین جدید رو مطابق زیر تکمیل کنین:

Domain: نام دامنه رو اینجا باید کامل وارد کنین. دقت کنین نام دامنه نباید با حروف بزرگ باشه، همچنین بدون www و http:// وارد کنین.

Bandwidth: میزان پهنای باندی که میخواین به دامنه ی جدید از هاستتون اختصاص بدین رو اینجا می تونین بر حسب مگابایت وارد کنین. اگه تیک چک باکس گزینه ی “Same as Main account” رو بزنین میزان پهنای باند ماهیانه ی این دامنه ی جدید مشابه دامنه ی اصلی سایت در نظر گرفته میشه. اگه بخواین به صورت دستی خودتون مقدار مورد نظر رو وارد کنین این چک باکس رو غیرفعال کنین.

Disk Usage: میزان قابل استفاده از فضای دیسک هاست برای دامنه ی جدید رو اینجا بر حسب مگابایت وارد کنین. بازهم اگه تیک چک باکس گزینه ی “Same as Main account” رو بزنین میزان فضای این دامنه ی جدید مشابه دامنه ی اصلی سایت در نظر گرفته میشه و اگه بخواین یه مقدار دیگه وارد کنین باید این گزینه رو از حالت انتخاب خارج کنین.

آموزش ادان دامین در هاست دایرکت ادمین

Options: تنظیمات اضافه

  • Secure SSL: اگه هاستتون قابلیت ssl رایگان داره حتما این گزینه رو فعال کنین.
  • CGI Access: در صورتیکه نیاز به داشتن دسترسی CGI دارین می تونین این گزینه رو فعال کنین در غیر این صورت نیاز نیست.
  • PHP Access: برای دسترسی به php و اجرای کد های پی اچ پی باید حتما این گزینه فعال باشه مگر اینکه سایتتون دانلودی باشه.

در آخر بعد از تکمیل تمام تنظیمات روی دکمه ی Create کلیک کنین.

نحوه ادد کردن دامنه در دایرکت ادمین

اگه مشکلی توی تکمیل اطلاعات نباشه و dns های دامنه قبل از ایجاد ست و تنظیم شده باشه به سادگی توی لیست دامین هاتون ایجاد میشه.

چطور از ادان دامین ساخته شده استفاده کنیم؟

زمانی که شما یه ادان دامین توی هاست دایرکت ادمین ایجاد میکنین، بعد از اضافه شدن دامنه ی جدید، پوشه ای با نام دامنه ی جدید توی قسمت مدیریت فایل ها یا همون File Mnager هاست ساخته میشه. با ورود به این پوشه می تونین محتویات سایت جدید رو بارگذاری کنین یا سایت سازی که میخواین رو روش نصب کنین. برای دسترسی به این پوشه، مراحل زیر رو دنبال کنین:

ابتدا از منوی System Info & Files زیر منوی File Manager رو انتخاب کنین.

نحوه راه اندازی 2 سایت در یک هاست

توی صفحه ی جدیدی که باز میشه، پوشه ی domains رو با دابل کلیک روی اسم پوشه باز کنین.

آموزش راه اندازی یک سایت مجزا روی هاست دایرکت ادمین

در این مرحله، پوشه هایی میبینین که به اسم دامنه های ساخته شده در هاست فعلی هستن. تعداد پوشه ها بستگی به تعداد دامنه های اصلی و ادان شده ی هاست داره و می تونه ۱ عدد تا n عدد باشه. پس باید اینجا از بین پوشه ها، اسم دامنه ی جدید رو پیدا کنین و با دابل کلیک روی اسم پوشه واردش بشین.

راه اندازی سایت روی ادان دامین در دایرکت ادمین

بعد از اون برای بارگذاری فایل های سایت باید وارد زیر پوشه ی public_html بشین که در واقع مسیر اصلی سایتتون هست.

دقت داشته باشین اون public_html که توی زمان ورود به فایل منیجر میبنین مربوط به دامنه ی اصلی هاست هست و نباید فایل های ادان دامین رو توی اون مسیر آپلود کنین. پس در پیدا کردن مسیر دقت کنین.

نحوه ی حذف ادان دامین در دایرکت ادمین

اگه بخواین یه دامنه رو از هاست حذف کنین باید مراحل زیرو دنبال کنین:

مجدد از منوی Account Manager زیر منوی Domain setup رو انتخاب کنین.

توی صفحه ی Domain Management لیست دامنه های ادد شده در هاستو میتونین ببینین. با فعال کردن چک باکس کنار دامنه ای که میخواین حذفش کنین یه منو بالای همین قسمت ظاهر میشه.

حذف ادان دامین در هاست

حالا کافیه که روی Delete کلیک کنین تا دامنه حذف بشه. 
قبل از حذف نهایی پیغامی ظاهر میشه که از شما بابت اطمینان از حذف دامنه سوال میکنه و در صورتیکه مطمئن هستین روی Delete مجدد کلیک کنین.

آموزش پاک کردن دامنه در دایرکت ادمین

یه آیتم قابل انتخاب توی این پنجره هست (Delete web data) که اگه فعالش کنین تمام اطلاعات این دامنه رو از هاست حذف میکنه و چیزی ازش باقی نمیمونه. در صورتیکه نمیخواین اطلاعاتش حذف بشه این چک باکس رو غیر فعال کنین و بعد Delete رو بزنین.

جمع بندی و پیشنهاد هاستینگو

خب خب دیگه رسیدیم به انتهای مقاله ی آموزشیمون درباره ادان دامین توی هاست دایرکت ادمین 😊⭐ امیدوارم این مقاله براتون مفید واقع شده باشه و تونسته باشین از مباحثی که داخلش آموزش دادم استفاده عملی کنین. اگه بخوایم یه جمع بندی کلی کنیم، ادان دامین روی هاست یه مزیت فوق العاده و به صرفه هستش اما به شرطی که هاست شما از منابع کافی برخوردار باشه و سایت هایی که روش ادان میکنین همگی متعلق به خودتون باشه که از لحاظ امنیتی هم مشکلی پیش نیاد ✅👌

حالا اگه سوالی یا مشکلی توی مراحل اضافه کردن دامنه توی دایرکت ادمین و راه اندازی سایت روی ادان دامین دارین، زیر همین پست کامنت کنین تا شمارو راهنمایی کنم 🌷

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن