مقالات هاستینگ

دامنه چیست؟

هر وب سایت اینترنتی یه آدرسی داره که از طریق اون آدرس کاربرا میتونن اون سایت رو پیدا کنن و واردش بشن. در واقع شما برای دسترسی به سایت ها از نامشون استفاده میکنین که به راحتی توی ذهنتون میتونین به خاطر بسپارید و نام دامنه هر سایتی هم منحصر بفرد و یونیکه. حالا سوال اینه که دامنه چیست ؟ 🧐

بزارید بهتر براتون توضیح بدم، در پاسخ به این سوال که دامنه چیست همونطور که میدونین وب سایت ها روی فضاهایی به نام هاست از سرور های قوی در دیتاسنتر ها میزبانی میشن تا در سطح اینترنت برای کابران در دسترس قرار بگیرن. اگه درباره هاست اطلاعات زیادی ندارین میتونین به مقاله راهنمای خرید هاست مناسب مراجعه کنین.

این فضا ها دارای آدرس های عددی هستن که برای کاربرای عادی خیلی سخته بخوان عدد هر سایت رو حفظ کنن و هر بار با اون عدد بخوان به سایت دسترسی پیدا کنن. به این آدرس عددی ip گفته میشه که تمامی سایت ها یه آدرس ip دارن که نشون دهنده محل فیزیکی سروریه که سایت روش بارگذاری شده. اما نام دامنه یا domain name در واقع یه اسمه که شما برای سایتتون خریداری میکنین و دیگه کاربرای سایت شما به راحتی و با زدن اون اسم دامنه میتونن به سایت دسترسی پیدا کنن.

حالا ارتباط ip با دامنه چطور برقرار میشه؟

شاید موقع خرید هاست از شرکت های مختلفی با یه عبارت یکسان مواجه شده باشید! بله دی ان اس. DNS در واقع یه پروتکل هست که وظیفه اصلی اون تبدیل ip به اسم دامنه است. حالا بزارین یه مثال براتون بزارم، آدرس ip سایت گوگل ۱۷۲.۲۱۷.۱۸.۱۴۲ هست که اگه توی مرورگر بزنین برای شما google.com نمایش داده میشه که به دلیل استفاده از DNS برای اتصال این دوتا بهم هست که شما وقتی ip میزنین به صورت خودکار آدرس دامنه سایت گوگل براتون نمایش داده میشه.

اجزای دامنه چیست

بریم سر موضوع اصلی یعنی دامنه چیست …

ابتدا بیاین اجزای اصلی یه دامنه رو بشناسیم، هر دامنه از دو قسمت اصلی تشکیل شده که یکی اسم و یکی دیگه پسوند هست که در کنارهم یک آدرس دامنه رو تشکیل میدن. نام دامنه کاملا یکتا و یونیک و منحصر بفرده و نمیتونه برای دو سایت یکسان باشه اما پسوند ها ثابت هستند و میتونین هر نام دامنه رو با پسوند های مختلفی برای سایتتون ثبت کنین. توی ادامه اینو بیشتر براتون توضیح میدم.

نام دامنه چیست :

همونطور که گفتم نام دامنه شما یه اسم کاملا منحصر بفرد هست که نمیتونه با اسم سایت های دیگه یکسان باشه و حتما باید یونیک باشه. خیلی مهمه نامی برای دامنه سایتتون انتخاب کنید که با محتوا و مفهوم سایتتون همخوانی داشته باشه، زیبا و در عین حال ساده و کوتاه هم باشه و کابرا بتونن به راحتی به ذهنشون بسپارن و برای دفعات بعدی یادشون باشه اسم سایتتون رو چی سرچ کنن.

پسوند دامنه:

هر دامنه ای یه پسوندی داره به این صورت که پس از انتهای نام دامنه بعد از کاراکتر نقطه ( . ) قرار میگیره و هر پسوند دامنه ای بیانگر نوعی از دامنه هست که در ادامه بیشتر براتون توضیح میدم.

انواع پسوند دامنه چیست

پسوند دامنه چیست و چه مفهومی دارد؟

پسوند ها به اختصار یا با حروف خاصی نوشته میشن و عددی نیستن. این پسوند ها در انواع عمومی، اختصاصی و ملی برای هر کشوری تعبیه شده که کاربران میتونن بسته به سایت و محتواشون و یا هدفی که دارن نوع پسوند مورد نیاز برای دامنه سایتشون رو خریداری کنن. این پسوند ها همگی تحت مجوز شرکت ICANN به صورت رسمی تعریف شدن که بهشون TLD هم گفته میشه. (TLD مخفف عبارت Top Level Domain هست)

پسوند های دامنه عمومی چی هستن؟

پسوند های دامنه عمومی، معمولا چندتا هستن که اکثر سایت ها ازشون استفاده میکنن. این پسوند ها شامل .com برای سایت های تجاری به معنی commercials، پسوند .net برای شبکه به معنی network و پسوند .org برای ارگان های دولتی به معنی organization هست. البته به این معنی نیست که اگه شما یه سایت شخصی دارین نمیتونین دامنه سایتتون رو با پسوند .org مثلا ثبت کنین، ولی بهتره که از پسوندی برای دامنه سایتتون استفاده کنین که با محتوای سایت شما سازگار باشه.

پسوند های دامنه اختصاصی چی هستن؟

پسوند های اختصاصی برای شرکت هایی با اهداف و فعالیت های تجاری خاصی تعبیه شدند که میتونیم برای مثال .biz و .pro رو بگیم که هرکدوم برای شرکت های با فعالیت های بیزنس و پروفشنال که حتما به مجوز هم نیاز دارن مناسب هستن.

پسوند های دامنه ملی چی هستن؟

این پسوند ها با حروف اختصار کشور های مختلف شناخته میشن برای مثال پسوند دامنه .ir برای کشور ایران هست که دامنه های با این پسوند نشانگر ایرانی بودن این وب سایت ها هست. یا پسوند .tr برای کشور ترکیه هست و سایر کشور ها که هر کدوم یه پسوند دامنه مختص خودشون دارن و اغلب افراد ساکن داخل اون کشور ها از این پسوند دامنه ها برای وب سایت هاشون استفاده میکنن. داشتن پسوند دامنه ملی یه خوبی که داره باعث میشه موتور های جستجو بیشتر بتونن مخاطبین هدف رو به سایت های شما بفرستن و یه جورایی نتایج جستجورو بومی سازی میکنن.

دامنه ملی .ir

دامنه ملی ایران یا .ir رو بیشتر بشناسیم

توی توضیحات قبلیم گفتم که این دامنه برای کشور ایران هستش و برای سایت های ایرانی استفاده میشه و سایر سایت های خارجی از این پسوند دامنه برای وب سایت هاشون استفاده نمیکنن. دامنه های ملی ما از طریق پژوهشگاه دانش های بنیادی یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات که در تهران واقع هست ثبت و تمدید میشن و این سازمان تحت عنوان ایرنیک شناخته میشه. پسوند دامنه های ملی ما فقط به .ir ختم نمیشه و شما میتونین پسوند دامنه هایی از قبلیل co.ir ، ac.ir، org.ir، net.ir و … هم ثبت کنین که هر کدوم برای سایت های مختلفی قابل استفاده هستش.

چطور یه دامنه ثبت کنیم؟

سایت های زیادی هستن که خدمات ثبت، تمدید و انتقال دامنه انجام میدن که اکثر این وب سایت ها همون شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ هستن که در کنارش دامنه هم ثبت میکنن. شما میتونین به صورت مستقیم دامنه سایتتون رو از طریق سایت ایرنیک ثبت کنین و یا از طریق شرکت هایی که نماینده ایرنیک هستن نسبت به ثبت دامنه مورد نظرتون اقدام کنین. اما قبل از هرچیزی باید یه نام دامنه خوب برای سایتتون انتخاب کنین. در ادامه نکات مهم انتخاب یه نام دامنه خوب رو براتون میگم.

نکات طلایی در انتخاب یه نام دامنه چیست

نکات طلایی در انتخاب یه نام دامنه خوب

نکته طلایی اول در انتخاب نام دامنه: نام دامنه ای که انتخاب می کنین ترجیحا مشابه با نام دامنه های برند های معروف نباشه. به این فکر نکنین که دارین یه نام دامنه معروف برای سایتتون میخرین به این فکر کنین که اون برند معروف شناخته شده و نام دامنه سایتش توی نتایج گوگل بالا هست و شما نمیتونین با اون رقابت کنین و توی نتایج سایتتون رو بالا بیارین.

نکته طلایی دوم انتخاب نام دامنه خوب: نام دامنه ای که انتخاب می کنین باید کوتاه باشه و کاربران بتونن به راحتی اونو به ذهن بسپارن و یادشون نره. هر نام دامنه کوتاه و ساده ای رو شما میتونین حفظ کنین ولی یه نام دامنه بلند که حتی تفظش سخته رو هیچ کس نمیتونه حفظ کنه یا موقعی که نیاز داره بتونن سرچش کنه.

نکته طلایی سوم انتخاب نام دامنه خوب: نام دامنه ای که انتخاب میکنین بهتره که به فعالیت یا فیلد کاری شما مرتبط باشه و از نظر معنایی به کسب و کار شما یا وب سایت شما مرتبط باشه. برای مثال اگه موضوع و محتوای سایت شما درباره خودرو هست از کلمات khodro یا car توی نام دامنه سایتتون میتونین استفاده کنین.

نکته طلایی چهارم انتخاب نام دامنه خوب: یه نام دامنه خوب باید کوتاه باشه. نام های کوتاه هم راحت تر خونده میشن و هم راحت تر نوشته میشن به علاوه اینکه توی ذهن مخاطب هم راحت تر موندگار میشه.

نکته طلایی پنجم انتخاب نام دامنه خوب: توی نام دامنه ای که انتخاب می کنین سعی کنین از خط تیره یا – استفاده نکنین یا حداقل تعداد استفاده رو داشته باشین. از اعداد هم می تونین استفاد کنید ولی بهتره که برای کوتاه موندن نام دامنه و یونیک بودنش از اعداد استفاده نکنین.

انواع پسوند دامنه ملی ir

چه پسوندی برای دامنه ملی انتخاب کنیم؟

co.ir: این پسوند بیشتر برای شرکت هایی که دارای مدارک و مجوز های ثبت رسمی شرکت هستن استفاده میشه.

ایران: این پسوند رو برای سایت های فارسی استفاده میکنن مثل “هاستینگو.ایران” که البته توی هر مرورگری قابلیت دسترسی نداره.

ac.ir: از این پسوند دامنه برای سایت های آموزشی و دانشگاهی با مجوز رسمی هستن.

id.ir: این پسوند دامنه فقط برای افرادی که ملیت ایرانی دارن با شرایط خاص ثبت میشه.

org.ir: برای شرکت ها و موسسات خصوصی با مدارک قابل احراز قابل ثبت هستش.

sch.ir: این پسوند برای مدارسی که مجوز رسمی از اداره آموزش و پرورش دارن قابل ثبت هستش.

gov.ir: این پسوند هم برای مراکز دولتی و سازمان ها قابل ثبت هستش و شرایط خاصی داره.

net.ir: پسوندی هستش که برای شرکت های ارائه دهنده اینترنتی در ایران استفاده میشه.

نتیجه گیری هاستینگو

به صورت خیلی خلاصه بهتون بگم اگه دنبال پیشرفت توی کسب و کار آنلاینتون هستین حتما نکاتی که توی انتخاب یه نام دامنه خوب بهتون گفتمو بهشون دقت کنین یه نام دامنه ساده و راحت و کوتاه انتخاب کنین که همیشه توی ذهن مخاطبین سایتتون بمونه و یادشون نره. نام دامنه سایت شما نشون دهنده شخصیت و هویت سایت شما هستش و بهتره که خیلی بهش اهمیت بدین اگه دنبال پیشرفت هستین.

در آخر ما مهم ترین نکات رو در این مقاله با عنوان دامنه چیست برای شما به اشتراک گذاشتیم و منتظر نظرات شما زیر همین پست هستیم، اگر نقد و نظری دارین یا تجربه ای در این باره دارین حتما با ما و دیگر کاربران هاستینگو به اشتراک بگذارین 😊🌷

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن