مقالات هاستینگ

درباره تفاوت های هاست ابری و هاست معمولی بیشتر بدونیم!

در این مقاله میخوایم تفاوت هاست ابری و هاست اشتراکی رو بیشتر بدونیم. هاست ابری یا کلود هاستینگ که این روز ها زیاد به چشم میخوره یکی از دغدغه های فکری کاربران حوزه هاستینگ هست که نمیدونن آیا سرویس خوبی هست یا نه؟ به درد میخوره یا فقط تبلیغات برای گرفتن پول بیشتر توسط شرکت های هاستینگ هست؟ اصلا چه تفاوتی با هاست معمولی داره؟ چرا باید هاست ابری بخریم؟ چرا از همون هاست معمولی استفاده نکنیم؟

سوالای خییییلی زیادی هست در خصوص تفاوت هاست ابری هست که معمولا زیاد پرسیده میشه! به همین دلیل من تصمیم گرفتم در قالب یک مقاله کامل تفاوت های این دو سرویس رو بهتون توضیح بدم تا دیدگاه کاملی از تفاوت های هاست کلود و هاست اشتراکی پیدا کنین.

در ادامه این مقاله تعرف هاست اشتراکی، تعریف هاست ابری، عملکرد هاست اشتراکی و ابری، مزایا و معایب هر دو سرویس، کاربرد هر دو سرویس، تفاوت هاست ابری و هاست اشتراکی و در نهایت اینکه کدومشون برای سایت شما بهتره رو توضیح میدم.

شاید با خودتون بگید من الان هاست اشتراکی دارم و کاملا راضی هستم، ولی اگه بخواین نظر منو بدونین بهتره تا انتهای این پست رو بخونین و بعد تصمیم بگیرین که کدوم هاست برای سایت شما مناسب تره و چرا؟ دلیل چرایی این سوال خیلی مهمه و باید حتما بدونین بعد تصمیم بگیرین! پس با من همراه باشین 😍✅

هاست اشتراکی چیست

هاست اشتراکی Shared Hosting چیه؟

shared هاست یکی از انواع میزبانی وب هستش که برای بیشتر وب سایت ها به خصوص سایت های تازه تاسیس بیشتر استفاده میشه. این نوع میزبانی به این دلیل که تمامی منابع سرور بین سایت های زیادی به اشتراک گذاشته میشه تحت عنوان هاست اشتراکی شناخته میشه.

نحوه ارائه این سرویس به این صورته که یک سرور در دیتاسنتر کانفیگ میشه که توانایی میزبانی صد ها سایت معمولی با بازدید معمولی رو بتونه میزبانی کنه و اگه سایتی روی این سرور منابع بالایی مصرف کنه میتونه توی عملکرد سایر سایت ها اختلال ایجاد کنه. امکان قطعی سرور به دلایل نرم افزاری و سخت افزاری زیادی وجود داره و باید سعی کنین از شرکت های معتبر که سرور های قوی استفاده میکنن خرید کنین.

هاست ابری چیست

هاست ابری Cloud Hosting چیه؟

هاست ابری هم نوعی از میزبانی اشتراکی هستش که با تکنولوژی دیگه ای میزبانی وب سایت ها انجام میشه. توی این نوع میزبانی قطعی سرور به صفر میرسه و شرکت هاستینگ میتونه ضمانت آپتایم ۱۰۰% رو به کاربرانش بده. توی هاست ابری از تکنیک کلاسترینگ استفاده میشه یعنی میان منابع تعدادی سرور رو به بین سایت ها به اشتراک میذارن و به صورت کلود در واقع میزبانی انجام میشه.

هاست ابری نسبت به هاست معمولی قیمت بالاتری داره و مزایا و معایب خودشوهم داره ولی میشه گفت سرویس خیلی قوی تر با پایداری بالایی هستش که میتونه روی سئوی سایت شما تاثیر بسزایی داشته باشه.

عملکرد هاست اشتراکی

هاست اشتراکی چطور کار میکنه؟

همونطور که توی بخش قبلی توضیح دادم به صورت مختصر، شرکت های هاستینگ میان یه سرور با منابع سخت افزاری و نرم افزاری مشخصی رو در دیتاسنتر آماده میکنن و این سرور بین ده ها یا صد ها سایت به صورت کاملا اشتراکی استفاده میشه.

اینکه میگیم اشتراکی یعنی منابع RAM، CPU، فضای دیسک و … یک سرور رو تمام سایت های روی اون سرور ازش همزمان استفاده میکنن. پس اینجا تنها یک سرور هست که میزبانی تمام این سایت هارو به عهده داره. به همین دلیل شرکت های هاستینگ از این سرویس برای سایت های تازه تاسیس یا سایت های شخصی و شرکتی با بازدید کم استفاده میکنن.

عملکرد هاست ابری

با عملکرد هاست کلود بیشتر آشنا بشین

توی تکنولوژی میزبانی ابری، شرکت های هاستنگ به این صورت عمل میکنن که در دیتاسنتر ده ها سرور رو میان به صورت کلاسترینگ بهم متصل میکنن و در واقع میزبانی به سبک کلود یا ابری (Cloud) رو انجام میدن. توی این طراحی به فرض اگه ده سرور داخل شبکه باشن، اگه یکی از سرور ها به هر دلیلی از کار بیوفته بقیه سرور ها جایگزین اون میشن و اجازه هیچ قطعی در شبکه رو نمیدن.

به همین دلیل هستش که میگن آپتایم یا میزان در دسترس بودن شبکه ابری ۱۰۰% هست. اگه آپتایم سرور شما ۱۰۰ درصد باشه یعنی هیچ قطعی در طول سال ندارین و همونطور که گفتم این آیتم برای سئوی سایت خیلی مهمه و تاثیر بالایی توی رشد سایتتون در نتایج گوگل هم داره.

توی هاست ابری شما هزینه بالاتری پرداخت میکنین ولی مزایای خیلی بالاتری دریافت می کنین که در ادامه بهشون اشاره میشه.

مزایا و معایب هاست اشتراکی

مزایا و معایب میزبانی اشتراکی چیا هستن؟

مزایای هاست اشتراکی:

  • هزینه پایین
  • مناسب کسب و کارهای تازه تاسیس
  • مناسب پروژه های دانشجویی کوچک

معایب هاست اشتراکی:

  • مصرف منابع سرور به صورت مشترک با سایر سایت ها
  • نیاز به ارتقا های مداوم در صورت رشد سایت
  • امکان قطعی های مکرر در سرور
  • عدم امکان میزبانی سایت های پرمصرف
  • محدود بودن منابع مورد نیاز برای سایت
مزایا و معایب هاست ابری

میزبانی ابری چه مزایا و معایبی داره؟

مزایای هاست ابری:

  • پایداری ۱۰۰ درصدی
  • امکان ارتقا لحظه ای منابع بدون خاموشی سرور
  • دسترسی به منابع بالا به دلیل شیر شدن منابع تمام سرور ها در شبکه
  • تاثیر مثبت در سئوی سایت
  • سرعت بالا به دلیل منابع بالا در شبکه
  • امنیت بالا به علت شیر شدن اطلاعات روی سرور های متعدد

معایب هاست ابری:

  • هزینه بالا نسبت به هاست اشتراکی
  • امنیت پایین به علت شیر شدن اطلاعات روی سرور های متعدد (اگر تدابیر امنیتی تمام سرور هارو نتونن به خوبی برقرار کنن)
  • عدم ارائه توسط تمامی شرکت های هاستینگ
هاست ابری یا هاست اشتراکی؟

کدوم سرویس میزبانی وب برای سایت شما مناسب تره؟

به صورت کلی اگه بخوایم تفاوت هاست اشتراکی و هاست ابری رو در نظر بگیریم و یکی رو انتخاب کنیم، قطعا هاست ابری مناسب تره و با پایداری و قدرت سخت افزاری بالایی که داره میتونه سایت هایی که مصرف منابعشون بالا میره روهم تا حدی میزبانی کنه.

میزبانی ابری تقریبا تکنولوژی جدید هست که هنوز هم توسط خیلی از شرکت های هاستینگ ایران ارائه نمیشه و شرکت هایی هم که ارائه میدن و از اعتبار بالایی برخوردارن خیلی نیستن. پس در انتخاب میزبانتون برای میزبانی ابری خیلی دقت کنین. هاست کلود ممکنه کمی هزینه اش بالا باشه ولی میتونین با اطمینان خاطر سایتتون رو روش میزبانی کنین بدون نگرانی از قطعی های لحظه ای و مکرر که میتونه آسیب جدی به سئوی سایتتون بزنه.

اگه بخوام جمع بندی کنم، حتما استفاده از هاست ابری رو بهتون توصیه میکنم و حتما سعی کنین با یه سرمایه گذاری کوچیک توی میزبانی سایتتون افزایش رشد کسب و کار و فروشتون رو مشاهده کنین.

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن