مقالات هاستینگ

تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی چیست؟

یکی از مهم ترین سوالایی که همیشه برای کاربران به خصوص کاربرهای مبتدی پیش میاد اینکه تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی یا وی پی اس چی هست؟ توی این مقاله از هاستینگو تصمیم گرفتم تفاوت های این دو نوع از میزبانی وب رو بهتون توضیح بدم.

عناوینی که توی این مقاله باهاشون آشنا میشین، تعریف هاست اشتراکی و سرور مجازی، کاربرد هاشون، مزایا و معایب هرکدوم از این سرویس ها، اصلی ترین تفاوت هاشون و در نهایت اینکه کدوم نوع از این میزبانی وب برای سایت شما مناسبه؟

برای اینکه بتونین درست انتخاب کنین همیشه باید اطلاعات بالایی داشته باشین، بنابراین تا وقتی به صورت کامل ندونین تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی در چی هست نمیتونین گزینه بهتر رو برای سایتتون انتخاب کنین. اگه شماهم بین این دو نوع میزبانی برای سایتتون دچار تردید شدین، بهتون توصیه میکنم این مقاله رو تا انتها بخونین.

ما در هاستینگو همیشه در تلاشیم تمامی مباحث میزبانی وب رو به زبانی ساده آموزش بدیم که تمامی مخاطبین چه افراد مبتدی و تازه وارد و چه حرفه ای های این حوزه از وب بتونن استفاده کنن و برای رشد کسب و کارشون، آموزش های مارو به کار بگیرن ✅ پس با من همراه باشین 🌷

هاست اشتراکی چیه؟

هاست اشتراکی چیست

میزبانی وب اشتراکی یا Shared webhosting یک سرویس هاستینگ محبوب هست که برای انواع سایت های تازه تاسیس، استارتاپ های نوپا و سایت های شخصی، شرکتی و تجاری کوچک بسیار مناسبه. هاست اشتراکی بر روی سرور هایی ارائه میشه که بین ده ها یا صد ها سایت به صورت مشترک استفاده میشه و منابع محدودی داره.

اگه سایتی رشد کنه یا به عبارتی بازدید بالایی بگیره به صورتی که دیگه جز سایت های کم مصرف کوچک قرار نگیره ممکنه در عملکرد سرور اشتراکی اختلال ایجاد کنه و امکان میزبانی این سایت بر روی هاست اشتراکی وجود نداشته باشه. بنابراین این سرویس برای سایت های معمولی مناسبه.

سرور مجازی چیه؟

سرور مجازی چیست؟

وی پی اس یا VPS مخفف Virtual Private Server که بهش سرور مجازی هم گفته میشه نوع دیگه ای از میزبانی وب هست که نسبت به هاست اشتراکی خیلی قوی تر و با منابع بیشتر هست. سرور مجازی در واقع قسمتی از سرور فیزیکی هست که توسط مجازی ساز هایی مثل VMware به فضاهای مجزایی تقسیم بندی میشه و هر ماشین مجازی در اختیار یک مشتری یا یک سایت قرار میگیره.

در این نوع میزبانی مصرف منابع سایت های روی سرور بازهم مشترک هست ولی به این دلیل که تعداد سایت های روی سرور محدود هست و منابع نیز مدیریت شده تقسیم بندی میشن اختلالی در عملکرد سایت ها ایجاد نمیشه. سایت های پربازدیدی که امکان میزبانی روی هاست اشتراکی ندارن به روی سرور مجازی منتقل می کنن.

بنابراین میشه گفت سرور مجازی برای سایت های تجاری و فروشگاهی که رشد کرده و ترافیک ورودی بالایی گرفتن مناسب هست.

با مزایا و معایب هاست اشتراکی آشنا بشید

هاست اشتراکی چه مزایا و معایبی داره؟

مزایای هاست اشتراکی:

  • از نظر هزینه ای مقرون به صرفه یا ارزان بودن
  • مناسب برای سایت های تازه تاسیس و کوچک
  • عدم نیاز به مدیریت سرور و داشتن مهارت خاص
  • کاربری ساده و آسان برای تمام افراد حتی افراد مبتدی
  • داشتن پشتیبانی توسط شرکت های ارائه دهنده

معایب هاست اشتراکی:

  • عدم امکان دسترسی به امکانات ویژه سرور
  • محدود بودن منابع هاست
  • پایداری پایین، در صورت ایجاد اختلال توسط یه سایت روی سرور، تمام سایت های اون سرور دچار اختلال میشن
  • عدم امکان نصب اسکریپت های خاص
  • امنیت پایین به دلیل میزبانی همزمان تعداد زیادی سایت روی یک سرور

با مزایا و معایب سرور مجازی آشنا بشید

مزایا و معایب سرور مجازی

مزایای سرور مجازی:

  • در اختیار داشتن فضا و پهنای باند خیلی بالاتر از هاست اشتراکی
  • امکان مدیریت سرور توسط خود شخص
  • امکان نصب اسکریپت های دلخواه
  • دسترسی بالا به امکانات ویژه ای از سرور
  • عدم وابستگی به سخت افزار
  • امنیت بالاتر اطلاعات
  • پایداری بیشتر سرور
  • کم هزینه تر نسبت به اجاره سرور اختصاصی
  • اگر سرور مجازی داخل ایران خریداری کنین، کاربرانتون میتونن از ترافیک نیم بهای شرکت های خدمات دهنده اینترنت بهرمند بشن

معایب سرور مجازی:

  • نیاز به مدیریت و داشتن اطلاعات تخصصی برای کار با سرور مجازی
  • هزینه بالا تر نسبت به هاست اشتراکی
  • باز هم مصرف برخی منابع بین سایت های روی سرور به صورت اشتراکی هست و ممکنه باعث بروز مشکلاتی بشه
کاربرد های هاست اشتراکی و سرور مجازی

کاربردهای هاست اشتراکی چی هست؟

این سرویس برای سایت هایی که تازه تاسیس شدن و نیاز به یه میزبانی وب کاملا مدیریت شده دارن، افرادی که تخصصی در حوزه مدیریت سرور ندارن، سایت های استارتاپی نوپا، افرادی که هنوز توانایی پرداخت هزینه های سرور رو ندارن، سایت های کوچیکی که بازدید بالایی ندارن بسیار مناسبه.

سرور مجازی چه کاربردی داره؟

این سرویس برای سایت هایی مناسبه که ترافیک ورودی روزانه بالایی دارن، مصرف منابعشون بالا رفته و امکان میزبانی روی هاست اشتراکی رو ندارن. همچنین وب مسترهایی که نیاز دارن برای تست ها، اپلیکیشن ها و پیاده سازی امکانات خاص، دسترسی به روت و SSH سرور داشته باشن و بتونن اسکریپت های مورد نیازشون رو که توی هاست اشتراکی محدودیت دارن نصب کنن هم مناسبه.

انتقال از هاست اشتراکی به سرور مجازی

چه زمانی سایتمان را از هاست اشتراکی به سرور مجازی منتقل کنیم؟

سوال خیلی خوبیه که بدونیم چه زمان باید سایتمون رو به سرور مجازی منتقل کنیم؟ افراد زیادی هستن که اطلاع دقیقی از این مورد ندارن و حتی نمیدونن که باید از سرور مجازی استفاده کنن و به همین دلیل هزینه های گزاف اشتباهی رو پرداخت میکنن و همواره سایتشون دچار مشکلات شدید میزبانی اشتراکی هست.

تفاوت سرور مجازی با هاست اشتراکی

وقتی سایت شما پرمصرف میشه و ترافیک ورودی زیادی میگیره، از طرف شرکت هاستینگ میزبانتون اخطار دریافت میکنین و معمولا پیشنهادی که میدن ارتقاء منابع یا استفاده از پلن های قوی تر هست. این مورد معمولا توسط مدیران سایت ها انجام میشه که با پرداخت هزینه هم همراه هست. حالا باید اینو بدونین گاهی وقتا این هزینه ای که بابت ارتقا ها داده میشه از هزینه خرید یه سرور مجازی هم بیشتر میشه و اصلا به صرفه نیست.

پس همیشه به این نکته توجه داشته باشین که وقتی سایت شما امکان میزبانی روی هاست اشتراکی قوی رو نداره بهترین گزینه انتقال به سرور مجازی هستش. البته سرور مجازی از یه شرکت هاستینگ معتبر 😉✅

در نهایت اگه شما از سرور مجازی استفاده کردین و تجربه انتقال از هاست اشتراکی به سرور مجازی رو داشتین حتمااااا تجربه کاری خودتون رو با من و سایر کاربران زیر همین پست به اشتراک بگذارین 🌷

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن