مقالات هاستینگ

هاست ابری چیست و چه مزایایی دارد؟

هاست ابری یکی از جدید ترین تکنولوژی های ارائه شده در دنیای هاستینگه که به شما امکان میزبانی سایتتون به صورت ابری یا کلود (Cloud) رو میده که مزایای خیلی زیادی نسبت به میزبانی معمولی داره. من توی این مقاله تصمیم دارم هاست ابری رو به صورت کامل بهتون معرفی کنم و مزایا و معایبش رو به ساده ترین شکل براتون توضیح بدم ✅

هاست ابری به عنوان یکی از جدید ترین فناوری های روز دنیا در حوزه هاستینگ شناخته میشه که بالاترین سطح پایداری یا در دسترس بودن برای وب سایت هارو میشه باهاش تجربه کرد و این یعنی بهترین نوع میزبانی برای وب سایت هایی که به پایداری براشون در الویته.

همونطور که توی بیشتر مقاله های سئو سایت نوشته شده از اصلی ترین معیار های سئوی سایت پایداری و در دسترس بودن سایت برای کاربران و ربات های موتور جستجوی گوگل هست. اگه سایت شما زیاد از دسترس خارج بشه یا به اصطلاح دان بشه تاثیر منفی توی سئوی سایتتون داره و به اصطلاح سایتتون تنزیل رتبه پیدا میکنه و از نتایج گوگل حذف میشه.

هاست ابری چیه؟

هاست ابری چیه؟

هاست ابری یا Cloud Host نوعی از میزبانی وب هست که بر بستر ابری انجام میشه و مزایای بسیار زیادی در مقایسه با هاست معمولی داره. در این تکنولوژی بجای یک سرور از چندین سرور متصل بهم که به اصطلاح میگن کلاستر شده استفاده میشه. یعنی چندین سرور رو بهم متصل میکنن و از منابع تمام سرور ها به صورت همزمان برای وب سایت ها استفاده می کنن. در این صورت علاوه بر اینکه قدرت و منابع بیشتری در اختیار وب سایت های روی اون سرور ها تخصیص داده میشه، پایداری سایت به ۱۰۰ درصد میرسه و زمان Down time سایت به صفر میرسه.

در تکنولوژی میزبانی ابری، همونطور که گفتم چندین سرور بهم کلاستر شده و اطلاعات وب سایت هایی که روی این بستر میزبانی میشن به صورت پراکنده روی سرور های داخل شبکه ابری نگهداری میشن و به صورت همزمان از تمامی سرور ها دیتا بارگذاری میشه.

از اصلی ترین مزایای این تکنولوژی اینه که اگه یکی از سرور های توی شبکه به صورت ناگهانی دچار مشکل سخت افزاری بشه و از دسترس خارج بشه سایت مشتری به هیچ عنوان دچار قطعی نمیشه چراکه بقیه سرور های داخل شبکه همچنان آنلاین هستن و اختلالی در سایت هایی که میزبانی میشن ایجاد نمیشه.

میزبانی ابری چطور کار میکنه؟

میزبانی ابری چطور کار میکنه؟

به صورت خلاصه توی قسمت قبلی توضیح دادم که هاست ابری چطور کار میکنه اما به صورت دقیق تر اگر بخوایم بررسی کنیم این میشه که فرض کنین تعداد ۱۰ سرور رو بهم متصل یا به اصطلاح کلاستر (Clustring) میکنن. این سرور ها هرکدوم دارای منابع کاملی از RAM، CPU، Hard Disk و … هستن که وقتی باهم کلاستر میشن تمام این منابع باهم جمع زده میشه و قدرت بالایی از منابع رو در اختیار قرار میده.

حالا این سرور ها میتونن به صورت پراکنده در جاهای مختلفی باشن یا همگی به صورت متمرکز توی یه دیتاسنتر قرار داده شده باشن ولی در هر صورت وقتی بهم متصل میشن توی شبکه کلاستر شده و یه عملکرد رو دارن.

در این روش میزبانی به هر سرور یه ابر گفته میشه که هر کدوم از سرور ها وظیفه میزبانی قسمتی از دیتای سایت مشتریان رو بر عهده داره و در صورتیکه یکی از سرور ها از کار بیوفته بقیه سرور های توی شبکه جایگزین اون میش و هیچ قطعی در سایت رخ نمیده.

همچنین زمانیکه سایتی بازدید یا ترافیک بالایی میگیره به جای اینکه پهنای باند سرور به اتمام برسه و خطای Bandwitdh روی سایت مشتریان نمایان بشه، سایر سرور های درون شبکه به کمک میان و اون بار ترافیکی رو بین خودشون تقسیم میکنن تا مشکل رفع بشه.

نکته ای که در میزبانی ابری مهمه اینه که سرور و سخت افزاری که برای زیرساخت اون استفاده میشه اگه ضعیف باشه قطعا کیفیت شبکه ابری ایجاد شده پایین میاد و شاید میزبانی ابری خوبی رو تجربه نکنین. پس خیلی مهمه از شرکت هاستینگی این سرویس رو تهیه کنین که سخت افزار های مناسبی استفاده می کنن و کیفیت هاست ابریشون بالا باشه.

هاست ابری چه میزایایی داره؟

مزایای هاست ابری؟

هاست ابری پایداری ۱۰۰ درصدی داره:

همونطور که توضیح دادم توی هاست ابری هیچ وقت شاهد قطعی سایتتون نمیشین چراکه توی این تکنولوژی از چندین سرور بهم متصل برای میزبانی سایت ها استفاده میشه و اگه یکی از سرور ها قطع بشه بقیه سرور ها جایگزین اون میشن و سایت Down نمیشه و به عبارتی آپتایم (Uptime) هاست های ابری ۱۰۰% هست. این گزینه برای سئوی سایت خیلی مهمه و هرچقدر آپتایم سایت بالاتر باشه تاثیر مثبت توی سئوی سایت شما داره. ✅

هاست ابری کاملا انعطاف پذیره:

توی هاست های معمولی اگه یه سایتی از منابع سرور زیاد استفاده کنه ممکنه توی عملکرد سرور اختلال ایجاد کنه و حتی موجب دان شدن سرور بشه ولی توی هاست ابری اینطور نیست. توی هاست ابری اگه یه سایتی منابع زیادی مصرف کنه و اون سرور میزبانش منابع کم بیاره به سرعت منابع سایر سرور ها میان و جایگزین میشنو از دان شدن سایت یا فشار به سرور جلوگیری میکنن.

توی میزبانی معمولی این امکان وجود نداره و اگه بخوان منابع سرور روهم ارتقا بدن هم زمانبره هم باید سرور لحظاتی خاموش بشه و هم هزینه زیادی میبره و گاها سایت مشتری از دسترس خارج میشه یا سرور دان میشه و سایر سایت های روی اون سرور هم دچار اختلال میشن.

هاست ابری و کاهش هزینه منابع وب سایت:

به این معنی که شما توی میزبانی معمولی برای سایتتون باید یه سری منابع در نظر بگیرین که اگه سایت شما پر مصرف تر شد دچار اختلال و قطعی نشه و این کار مشکلی که داره اینه که شما باید برای اون منابع اضافی که برای سایتتون در نظر میگیرین هزینه بپردازین در صورتیکه شاید تا مدت ها مصرف سایتتون به اون میزان نرسه.

توی هاست ابری اینطور نیست و شما میتونین منابعی در نظر بگیرین که سایتتون فعلا نیاز داره و هزینه همونو بپردازین و اگه سایت شما پر بازدید شد و یا مصرف منابعش بالاتر رفت به راحتی با ارتقای منابع نرم افزاری توسط مجازی ساز هایی که توی شبکه ابری هستن این ارتقا انجام میشه و حتی نیاز نیست سرور خاموش بشه و به سرعت منابع بالاتر توی شبکه قرار میگیره و در اون صورت شما هزینه منابع اضافه شده رو میپردازین.

هاست ابری چه معایبی داره؟

معایب هاست ابری چیه؟

امکان بروز مشکلات امنیتی:

خب تاحالا متوجه شدین که داده های وب سایت ها توی میزبانی ابری روی چندین سرور نگهداری میشن که این بجز اینکه مزایایی داره معایبی هم داره و اون اینه که میتونه امنیت اطلاعات وب سایت مشتریان رو پایین بیاره اگه شما از یه هاستینگ با ضریب امنیتی پایین این هاست رو خریداری کرده باشین.

پس چیزی که اینجا میفهمیمم خیلی مهمه رعایت موارد امنیتی و اعتبار اون شرکت هاستینگی هست که ازش هاست ابری خریداری میکنین چراکه اگه امنیت کافی نداشته باشه به علت پخش بودن اطلاعات سایت ها روی سرور های مختلف تامین امنیت تمام این سرور ها ممکنه سخت باشه و به درستی انجام نشه و راه برای هکر ها باز باشه و اطلاعات مشتری به خطر بیوفته.

البته این مورد ۱۰۰ درصدی نیستش و بستگی به کانفیگ های امنیتی که تیم مدیریت سرور اون شرکت هاستینگ انجام میده در راستای تامین امنیت سرور ها داره و اگه شما از یه هاستینگ معتبر و با تجربه هاست ابریتون رو تهیه کنین قطعا این مورد پیش نمیاد.

امکان بروز مشکل در بکاپ گیری:

مورد دیگه ای که ممکنه در میزبانی ابری شاهدش باشیم، بکاپ گیری ناقص هست که شاید اتفاق بیوفته و باز این مورد بستگی به شرکت هاستینگ انتخابی شما داره. وقتی داده های سایت شما روی چندین سرور به صورت پراکنده میزبانی میشه امکان بکاپ گیری فیزیکی به صورت یکجا وجود نداره و بهتره که خودتون از هاستتون به صورت مرتب بکاپ گیری کنین. روش بکاپ گیری از هاست ابری توی شرکتای مختلف ممکنه با متد های مختلفی انجام بشه ولی در کل نمیشه گفت امنیت بکاپ گیری فیزیکی رو داره و زیاد بهش اعتماد نمیشه کرد.

افزایش هزینه برای مشتریای پر مصرف:

توی مزایای هاست ابری کاهش هزینه رو به عنوان یکی از موارد مثبت هاست ابری گفتم ولی این میتونه جزو معایب هم باشه. اگه سایت شما پرمصرف بشه و مدام به منابع بیشتری نیاز پیدا کنه در این صورت نیازه که هزینه بالا رفتن منابع رو بپردازین. توی این حالت شاید حتی بهتر باشه شما از سرور مجازی استفاده کنین و هزینه کمتری در مقایسه با هاست ابری بپردازین و منابع بالاتری در اختیار بگیرین. پس توی این حالت همیشه حواستون به این باشه تا چه حد دارین هزینه برای منابع میدین.

مقایسه هاست ابری با vps و vds

مقایسه هاست ابری با هاست اشتراکی:

همونطور که بالا توضیح دادم توی سرور های ابری پایداری ۱۰۰ درصدی رو کابران تجربه میکنن ولی توی هاست اشتراکی ممکنه قطعی های زیادی رخ بده چراکه فقط یه سرور فیزیکی هست که صد ها سایت مشتریان روش میزبانی میشه و ممکنه یه سایت سرور رو دچار اختلال کنه یا به دلایل دیگه ای سرور دارای مشکل فیزیکی بشه و از کار بیوفته و در این صورت پایداری سرور ابری رو نداره. از طرفی هزینه پایین این سرویس ها نسبت به هاست ابری کمتره و طرفدارای بیشتری داره.

مقایسه هاست ابری با سرور اختصاصی یا VDS:

خب با عملکرد هاست ابری که به خوبی آشنا شدین و میدونین که به چه صورته، اما توی VDS یا سرور اختصاصی در واقع یه سرور فیزیکی به چند ماشین مجازی تقسیم میشه و در اختیار چند وب سایت محدود قرار میگیره. مشکلی که هست اینه که سرور اختصاصی هم یه سرور تکی هست که ممکنه از دسترس خارج بشه و بقیه سایت ها هم دچار اختلال بشن و پایداری سرور ابری رو نداره. هزینه هاست ابری نسبت به سرور اختصاصی میتونه پایین تر باشه اما در صورتیکه مصرف منابع سایتتون بره بالا و مجبور باشین هزینه های ارتقای زیادی بدین ممکنه از بهترین سرور اختصاصی هم بیشتر بشه.

مقایسه هاست ابری با سرور مجازی یا VPS:

عملکرد سرور مجازی و هاست ابری تقریبا یکسانه و توی هر دو سرویس عملیات تقسیم منابع توسط مجازی ساز بین سایت ها انجام میشه. تفاوت اصلی اینجاس که سرور مجازی بخشی از سرور اختصاصی هست که بین چندین سایت روی سرور تقسیم میشه و باز پایداری هاست ابری رو نداره ولی توی هاست ابری منابع و امکانات چندین سرور که توی شبکه اینترنت بهم متصل شدن بین تعدادی سایت با مجازی ساز تقسیم میشه و بنابراین پایداری بالایی داره.

از کجا هاست ابری خوب بخریم؟

در این قسمت به شما چندتا از بهترین شرکت های هاستینگی که میتونین ازشون هاست ابری با کیفیت واقعی بخرین و ما ازشون سرویس خریداری کردیم و بعد از تست سرویس هاست ابریشون این شرکت هایی که در ادامه معرفی میشه رو با خیال راحت میتونین ازشون خرید کنین. کد تخفیف خرید هم براتون قرار میدم که اگه از طریق این لینک ها وارد سایتشون بشین و خرید کنین می تونین از تخفیف هاستینگو برخوردار بشین 😍

لیست به زودی آپدیت و قرار داده میشه…

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن