مقالات هاستینگ

۱۶ نکته طلایی که قبل از خرید هاست باید به آنها توجه کنیم

زمانی که تصمیم میگیرید یک وب سایت اینترنتی راه اندازی کنین یکی از اصلی ترین پیش نیاز هایی که باید تهیه کنین خرید هاست هستش که مهمه چه هاستی برای سایتتون خریداری کنین. خیلیا به سراغ هاست های رایگان میرن ولی بزارین از همین ابتدا بهتون بگم که هاست رایگان برای سایتی که قصد رشد و پیشرفت داره اصلا مناسب نیست و البته امنیت و امکانات خیلی پایینی هم داره.

هاستی که میخواین برای سایتتون خریداری کنین باید از شرکت های معتبر هاستینگ ایران خریداری بشه اما با توجه به نیاز های سایتتون باید میزان منابع و امکانات اون هاست روهچه نوع هم بسنجید تا به مشکل نخورین. در این پست من مهم ترین نکات طلایی که باید قبل از خرید هاست مناسب برای سایتتون بهش توجه کنین رو میگم.

نکات طلایی که قبل از خرید هاست باید بهش توجه کنیم

چه نوع هاستی انتخاب کنیم؟

نکته اول: چه نوع هاستی انتخاب کنیم؟

منظور از نوع هاست اینه که لینوکسی باشه یا ویندوزی؟ زمانی که شما میخواین هاست خریداری کنین باید به این نکته توجه داشته باشین که هاست لینوکس برای سایت شما مناسبه یا هاست ویندوز؟

هاست لینوکس برای سایت هایی هست که با زبان برنامه نویسی php نوشته و طراحی شدن که اغلب سیستم های مدیریت محتوای محبوب مثل وردپرس، جوملا، پرستاشاپ و … به این زبان هستن و اگه شما هم تمایل دارین برای طراحی سایتتون از این سیستم ها استفاده کنین حتما باید هاست لینوکسی تهیه کنین.

هاست ویندوزی برای سایت هایی مناسبه که با زبان برنامه نویسی asp نوشته شدن و پایگاه داده ی MSSQL هم استفاده می کنن بنابراین امکان راه اندازی سایت های aps بر روی هاست لینوکس وجود نداره.

نکته ای هست که میشه سایت های php رو روی هاست ویندوز هم بالا آورد و راه اندازی کرد اما چون باید تنظیمات خیلی خاصی روی هاست ویندوز اعمال بشه این کار توصیه نمیشه چراکه هاست لینوکس بالاترین سازگاری با این نوع سایت هارو داره.

هاست ایرانی بهتره یا هاست خارجی؟

نکته دوم: هاست ایرانی بهتره یا هاست خارجی؟

موقعیت مکانی هاست تاحدودی مهمه. هاستی که شما خریداری میکنین باید مشخص باشه موقعیت سرورش داخل ایران هست یا خارج هست. اگر داخل ایرانه توی کدوم دیتاسنتر میزبانی میشه و اگر خارج از ایران هست هم به همین صورت. برخی دیتاسنتر ها هستن که اعتبار بالایی دارن و اگه هاست شما توی اون دیتاسنتر ها باشن میتونین با خیال راحت تری خرید کنین.

البته دیتاسنتر خوب نمیتونه معیار خوبی برای خوب بودن هاست باشه! مورد دیگه ای که هست اینه که هاست ایران برای کاربرای ایرانی خیلی مناسب تره و چون مسافت دیتاسنتر و کاربر خیلی کم تره سرعت بالاتری داره، مشکلات تحریم هارو نداره و در نهایت میتونه مطمئن تر هم باشه.

هاست های خارجی فقط در صورتی مناسب هستن که شما مخاطبین سایتتون خارج از ایران هم باشن یا کلا خارجی باشن پس میتونین برای بالا بردن سرعت بارگذاری سایتتون از هاست های خارج استفاده کنین. درکل نظر شخصی من استفاده از هاست های داخل ایران هست.

امکانات منابع هاست خوب چقدره؟

نکته سوم: امکانات فضا و پهنای باند هاست چقدر باشه خوبه؟

مهم ترین مواردی که توی زمان خرید هاست باید بهش دقت کنین میزان فضا و پهنای باند یا Bandwidth هستش که خیلیا بدون توجه به این دومورد میرن یه هاست کم ظرفیت و کم ترافیک خریداری میکنن چرا چون ارزون تره و فکر میکنن همین برای سایتشون کافیه.

نکته ای که باید بدونین شاید در ابتدای کار هاست های چند صد مگابایتی کار شمارو راه بندازن اما به مرور زمان و گسترش سایتتون به فضای بیشتری نیاز پیدا میکنین و پهنای باند هم به همین صورت اگه شما پهنای باند کمی برای سایتتون انتخاب کنین ممکنه خیلی زود سایت با خطای اتمام پهنای باند به کاربرانتون نمایش داده بشه.

پهنای باند رو به صورت خلاصه بگم میزان تبادل اطلاعات بین سایت شما و سیستم کامپیوتر کاربرانتون هست که انجام میشه و هرچقدر بازدید سایتتون و تبادل اطلاعاتش بالاتر بره در نتیجه این پهنای باند زودتر تموم میشه. پس بهتره که همیشه میزانی بیشتر برای مواردی که بازدید سایت میره بالا در نظر بگیرین و حواستون به این آیتم باشه.

آپتایم یا میزان در دسترس بودن هاست

نکته چهارم: آپتایم یا میزان در دسترس بودن هاست

Uptime یا میزان در دسترس بودن سایت هم یکی دیگه از نکات مهم در زمان خرید هاست هست که باید حتما از پشتیبانی اون شرکت هاستینگی که انتخاب می کنین بپرسین. آپتایم هر سرور به صورت ماهانه اندازه گیری میشه یعنی اینکه یه سرور در ماه چقدر در دسترس هست که همیشه عددی از ۱۰۰% رو هاستینگ ها ارائه میکنن برای میزان آپتایمشون.

حداقل آپتایم مورد تایید برای یه سایت ۹۹ درصد هست و اگه هاستینگی به شما تضمین آپتایم ۱۰۰ درصد رو بده یعنی عالی ترین وضعیت پایداری رو داره. البته هاستینگ هایی که در حال ارائه سرویس های هاست ابری هستن پایداری ۱۰۰% رو ارائه میکنن چراکه توی سرویس های ابری هیچ موقع قطعی متوجه تمام سرور های توی این تکنولوژی نمیشه.

پس به صورت کلی اگه یه هاستی با آپتایم پایین تر از اینی که گفتم تهیه کنین ممکنه قطعی زیادی رو توی پایداری سایتتون تجربه کنین. اینم بگم که یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار روی سئوی سایت همین آپتایم یا در دسترس بودن سایتتون هست که هرچقدر بیشتر باشه سایت شما از نظر گوگل مفید تر و توی نتایج بالا تر میاد.

زمان پاسخ دهی سرور

نکته پنجم: زمان پاسخ دهی سرور یا سرور رسپانس تایم!

این آیتم همون Server Response time هستش که مدت زمان بین وارد کردن آدرس دامنه و زدن اینتر تا زمانی که سرور درخواست کاربر رو پردازش کنه و سایت رو اجرا کنه. شاید بارها با این مشکل مواجه شده باشین میخواین وارد یه سایتی بشین وقتی روی لینکش کلیک میکنین یا آدرس سایتو میزنین چندین لحظه صفحه درحال لودینگ میمونه و چیزی نمایش داده نمیشه.

البته همیشه این مشکل بخاطر رسپانس تایم سرور نیست و ممکنه مشکلات نرم افزاری هم باعث این اتفاق بشه اما به صورت معمول اگه سایتی خیلی طول بکشه تا لود بشه یعنی سرورش داره کند عمل میکنه. این زمان توی سایت های آنالیزی با TTFB نشون داده میشه که می تونین تشخیص بدین از سمت سرور هست یا چیز دیگه ای.

این موضوع خیلی مهمه چراکه اگه این اتفاق زیاد بیوفته یا دائمی باشه باعث میشه کاربر منتظر باز شدن سایت نمونه و سایت رو ببنده یا اینکه دفعات بعدی دیگه تمایلی به وارد شدن به سایتتون نداشته باشه. سایت های زیادی هستن که میتونین با چک کردن لیست مشتریای هر شرکت از زمان پاسخگویی سرورشون مطلع بشین مثل bytecheck.com

ارتقا لحظه ای منابع هاست

نکته ششم: باید امکان ارتقا هاست رو داشته باشین

همه افرادی که هاست خریداری می کنن ممکنه در زمان هایی مجبور باشن منابع هاستشون رو ارتقا بدن تا عملکرد سایتشون بهتر بشه یا بتونن تغییراتی رو اعمال کنن. بنابراین هاستینگ انتخابی شما باید این امکان رو به شما بده و در کمترین زمان ممکن ارتقا رو انجام بده و ترجیحا به صورت اتوماتیک انجام بشه.

این نکته موقعی خیلی اهمیت داره که سایت شما به دلایلی مثل اتمام پهنای باند از دسترس خارج بشه و شما نتونین پهنای باند هاست رو به سرعت ارتقا بدین. پس به این نکته هم خیلی توجه داشته باشین. توصیه من انتخاب شرکت های هاستینگی هست که امکان ارتقا لحظه ای رو برای کاربرانشون فراهم کردن.

تعداد ساب دامین، ایمیل و دیتابیس هاست

نکته هفتم: تعداد ساب دامین، ایمیل و دیتابیس هاست

هرکدوم از این مواردی که گفتم خیلی مهمه که به تعداد کافی در اختیارتون قرار بگیرن. تعداد ایمیل برای سایت های شرکتی، فروشگاهی و سازمانی خیلی مهمه و باید این امکان رو به شما بده که بتونین برای دپارتمان های مختلف کسب و کارتون ایمیل مجزا تعریف کنین .

دیتابیس ها مهمترین قسمت هر سایت هستن چراکه اطلاعات مهم در این پایگاه های داده نگهداری میشن. همزمان با اینکه سایت شما پیشرفت میکنه حجم پایگاه داده شما زیاد میشه و اگه از چندین سیستم مختلف هم برای قسمت های مخلف سایتتون استفاده می کنین هم اصلا توصیه نمیشه برای همه از یه پایگاه داده استفاده کنین.

ساب دامین هم به همین صورت، شما ممکنه بخواین قسمت های مختلفی برای سایتتون راه اندازی کنین مثلا بخش آموزش، بخش فروشگاه و … که همگی نیازمند داشتن ساب دامین میشن و این مورد هم باید به میزان کافی در اختیارتون قرار بگیره تا بتونین این قسمت هارو برای سایتتون طراحی کنین.

تعداد سایت قابل راه اندازی روی یک هاست

نکته هشتم: تعداد سایت قابل راه اندازی روی یک هاست

منظور از تعداد سایت قابل راه اندازی بر روی هاست، همون ادان دامین هست. ادان دامین به شما امکان میده یه دامنه مجزای دیگه رو روی هاستتون متصل کنین و یه سایت کاملا جدا با محتوای جداگانه ای راه اندازی کنین. اکثر سرویس های هاست اشتراکی این امکان رو نمیدن یا نهایتا ۱ عدد ادان دامین بر روی پلن ها بهتون میدن.

پس اگه شما میخواین با خرید یه هاست چندین سایت روش راه اندازی کنین و به چندین ادان دامین نیاز دارین باید این مورد رو در ابتدا و قبل از خرید هاست بپرسین و اگه توی مشخصات هاست هم ذکر نشده از پشتیبانی اون شرکت هاستینگ این مورد رو بپرسین.

قیمت خرید هاست و قیمت تمدید هاست

نکته نهم: قیمت خرید هاست و قیمت تمدید هاست

قیمتی که شما برای یه هاست میپردازین باید منصفانه باشه. بعضی از شرکتای هاستینگ به این علت که اسمی در کردن و محبوب شدن به مرور، میان هاست های خیلی ضعیف با فضا، پهنای باند و امکانات خیلی پایینی رو با قیمت های بالایی ارائه میکنن.

به نظر من مهمه که شما یه هاست خوب از یه شرکت خوب و معتبر بخرین اما با قیمت منصفانه. توی برخی از شرکت ها دیده میشه که دارن هاست های با فضای بالا، پهنای باند بالا، امکانات ویژه و کانفیگ های حرفه ای در اختیار کاربرانشون قرار میدن که هزینه نسبتا بالایی هم میگیرن و این منطقیه ولی در بعضی هاستینگ ها دیده میشه که برای هاست های خیلی ضعیف همون هزینه رو دارن میگیرن که اصلا به صرفه نیست.

کنترل پنل هاست چه امکاناتی بهتون میده؟

نکته دهم: کنترل پنل هاست چه امکاناتی بهتون میده؟

اکثر کنترل پنل هایی که توی هاستینگ های ایرانی ارائه میشن Cpanel، DirectAdmin و Plesk هستن که از محبوب ترین کنترل پنل های هاست های لینوکسی و ویندوزی هستن. از بین سی پنل و دایرکت ادمین که برای هاست های لینوکسی هستن، کنترل پنل سی پنل محبوبیت ویژه ای داره و منابع آموزشی زیادی هم برای نحوه استفاده ازش منتشر شده.

کنترل پنلی که انتخاب می کنین باید امکانات کاملی در اختیار شما قرار بده که برخی از شرکتای هاستینگ با فعال کردن افزونه ها و امکانات مازاد این کنترل پنل ها میان دسترسی های بیشتری به کاربرانشون میدن تا نیاز کاربر به تیکت زدن و منتظر موندن برای انجام برخی تغییرات ساده رفع بشه.

قوانین و سیاست های میزبانی شرکت هاستینگ

نکته یازدهم: قوانین و سیاست های میزبانی شرکت هاستینگ

هر شرکت هاستینگی یه سری قوانین و سیاست های کاری داره که این قوانین برای موارد مالی، میزبانی، پشتیبانی و … میشه و شما به عنوان کسی که میخواین از این شرکت خدمات هاست خریداری کنین لازمه که قبل از خرید این قوانین رو بخونین تا دچار مشکل نشین.

زمانی که شما سرویسی رو از شرکتی خریداری میکنین یعنی با تمام قوانین اون شرکت موافق بودین و خیلی موارد هم موقع ثبت سفارش از کاربر پرسیده میشه با قوانین موافق هستین؟ و کاربر تیک موافقم رو میزنه و هاست رو میخره بدون اینکه بره اون قوانین رو بخونه.

مشکلی که ممکنه پیش بیاد این باشه که اون شرکت توی قوانینش مثلا نوشته مدت زمان تست هاست و عودت وجه در صورت نارضایتی ۵ روزه، ولی کاربری با یه شرکت هاستینگ دیگه کار کرده بوده که مدت زمان تستشون ۷ روز بود ه.

حالا میاد از سرویس هاست این شرکت جدید برای ۶ روز استفاده میکنه و به هر دلیلی ناراضیه اما وقتی میخواد هزینه پرداختیش رو عودت بگیره با این جواب مواجه میشه که مدت زمان تست و عودت گارانتی شما به اتمام رسیده. توی این مورد کاملا حق با شرکت هاستینگ هست چون اشتباه از مشتری بوده که قوانین این شرکت رو قبل از خرید با دقت نخونده.

توی چه بازه زمانی از سایتتون بکاپ گیری میشه؟

نکته دوازدهم: توی چه بازه زمانی از سایتتون بکاپ گیری میشه؟

بکاپ گیری یا نسخه پشتیبان سایت به خصوص برای سایت هایی که در حال طراحی هستن یا به صورت مداوم تغییرات روزانه دارن، آمار و حساب های مالی توی سایتشون ثبت میشه خیلی مهمه. معمولا اکثر شرکت های هاستینگ در بازه های هفتگی بکاپ گیری از سایت مشتریان رو انجام میدن ولی بعضی شرکت ها هم هستن که به صورت روزانه بکاپ گیری میکنن و این یه پوئن مثبت براشون محسوب میشه.

در عوض بعضی شرکت ها هم هستن که بکاپ گیریشون به صورت ماهانه هست که اگه سایت شما تغییرات زیادی داشته باشه مجبورین خودتون به صورت دستی بکاپ گیری کنین. بنابراین قبل از خرید هاست از نحوه بکاپ گیری و زمان بندی انجامش توسط شرکت هاستینگ مطمئن بشین.

پشتیبانی 24 ساعته و ارائه خدمات پس از فروش واقعی!

نکته سیزدهم: پشتیبانی ۲۴ ساعته و ارائه خدمات پس از فروش واقعی!

پشتیبانی یکی از مهم ترین خدماتی هست که شرکت های هاستینگ موظف هستن به مشتریانشون ارائه بدن. معمولا توی سایت همه شرکت ها این جمله « پشتیبانی ۳۶۵/۷/۲۴ حتی ایام تعطیل » رو میبینین ولی در ۵۰ درصد میتونم بگم واقعا ۲۴ ساعت شبانه روز حتی ایام تعطیل رو در دسترس کابرانشون نیستن و این جمله بیشتر جنبه اعتماد سازی برای کاربران جدید و تشویق به خرید رو داره.

حالا چطوری بفهمیم که یه شرکت هاستینگ واقعا به صورت ۲۴ ساعته و ایام تعطیل هم خدمات پشتیبانی خوبی ارائه میده؟ خب این خیلی ساده س کافیه شما چندتا شرکتی که مد نظرتون هست رو برای یه مدت تحت نظر بگیرین و توی ساعات مختلف بهشون تیکت بدین، تماس بگیرین، چت آنلاینشون رو چک کنین ببینین کسی پاسخگو هست یا نه .

به همین راحتی میتونین از در دسترس بودن پشتیبانی اون شرکت و میزان سرعت پاسخگوییشون توی روزای عادی، شب ها و ایام تعطیل آگاه بشین و بعدش اون شرکت رو برای خرید هاست انتخاب کنین. یادتون نره بهترین هاست روهم داشته باشین اگر قطع بشه یا مشکلی پیش بیاد و پشتیبانی بهتون خدمات سریع نده این شمایین که ضرر میکنین.

خدمات و امتیازات ویژه ای که با خرید هاست بهتون میدن

نکته چهاردهم: خدمات و امتیازات ویژه ای که با خرید هاست بهتون میدن ✅

این آیتم رو من خودم خیلی دوس دارم 😊😍 فرض کنین برین هاست بخرین روش دامنه رایگان بهتون بدن، قالب های حرفه ای وردپرسی هم بهتون رایگان بدن، پلاگین های حرفه ای که هزینه خرید دلاریشون خیلی بالاس هم رایگان براتون نصب کنن، اگه قصد انتقال سایت دارین رایگان براتون انجام بدن، چت آنلاینشون همیشه فعال باشه و و و کلی مزایای خوب دیگه که شما با خرید یه هاست بدست میارین.

اینجوری شما با یه تیر چندتا نشون میزنین و بدون اینکه بخواین چند بار هزینه بپردازین با یه بار هزینه کردن همه رو بدست میارین. این آفرها بیشتر روی سرویس های اختصاصی سیتم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس ارائه میشن، به این صورت که شما یه هاست وردپرس میخرین و این امکانات روهم روش بهتون میدن.

البته که هزینه این هاست ها از هاست معمولی بالاتره ولی نه به این دلیل که یه امکاناتی دارن رایگان میدن بلکه به این دلیل که هاست مخصوص این سیستم های مدیریت محتوا خیلی پرقدرت تره و منابع بالایی داره.

هاست شما چقدر ممکنه هک بشه؟!

نکته پانزدهم: هاست شما چقدر ممکنه هک بشه؟!

امنیت یکی از مهم ترین چیزایی هست که یه شرکت هاستینگ باید برای سایت هایی که میزبانیشون میکنه به بهترین روش پیاده سازی و اجرا کنه. تصور کنین حاصل ماه ها طراحی و زحمت شما برای یه سایت که آینده کسبو کارتون قرار بوده باشه توی یه شب ازبین بره و اون شرکت هاستینگ نه بکاپ درست حسابی داشته باشه نه امنیت درست و حسابی و خلاصه که کاری نتونین بکنین.

معمولا این مشکلات بر اثر از کار انداختن سرور توسط هکر یا سرقت اطلاعات یا ازبین بردن اطلاعات روی سرور و … که با دسترسی هکر به اون سرور اتفاق میوفته که اگه تدابیر امنیتی و کانفیگ امنیتی اون سرور به خوبی انجام شده باشه احتمالش خیلی پایینه.

از طرفی اگه سخت افزار هایی که برای میزبانی استفاده میکنن فرسوده و قدیمی باشه هم باز همین مشکل ممکنه پیش بیاد و سرور از کار بیوفته و موارد چنینی که اگه شما یه هاستینگ معتبر و با تجربه رو انتخاب کنین خیلی خیالتون راحت تر میشه که چنین اتفاقاتی نیوفته.

نظرات مشتریان درباره شرکت هاستینگ و شهرتش در واقعیت

نکته شانزدهم: نظرات مشتریان درباره شرکت هاستینگ و شهرتش در واقعیت

خیلی راحته که چند ساعتی وقت بگذارین و نظرات افراد واقعی رو توی انجمن های هاستینگ بخونین. حتی سایتی مثل هاستینگو که هدفش ارائه اطلاعات واقعی درباره شرکتای هاستینگ هست هم مرجع خوبی برای شماست چراکه ما پست هایی برای معرفی شرکتای هاستینگ منتشر کردیم که کاربران میتونن زیرش نظرشونو آزادانه پست کنن.

همچنین توی قسمت امتیاز شرکت ها و دیدگاه کاربران که توی منوی بالای سایت هست میتونین نتایج خوبی بدست بیارین و البته بهترین شرکت های هاستینگ ایران هم بهتون معرفی کردم قبلا ✅

نتیجه گیری من!

تا اینجا ۱۶ تا نکته طلایی بهتون معرفی کردم که شاید پیدا کردن همشون نیاز به خوندن مقاله های زیادی داشته باشه ولی من سعی کردم همه رو به صورت مختصر و به زبان ساده که همه افراد مبتدی و حرفه ای بتونن استفاده کنن بهتون ارائه بدم. اگه شما مبتدی هستین حتما از من مشاوره بگیرین تا بهترین سرویس هاستی که برای سایتتون یا اهداف بلند مدتون مناسبه رو کمکتون کنم انتخاب کنین.

این نکات طلایی شاید ساده به نظر بیان ولی پایه و اساس کسب و کار آنلاین شمارو تضمین میکنن و اگه به سادگی ازشون بگذرین ممکنه عواقب جبران ناپذیری رو تجربه کنین پس حتما همه این نکات رو توی انتخاب هاستتون لحاظ کنین. خوشحال میشم نظراتتون رو زیر این پست برام کامنت کنین 🌷😉

عفت یوسفی

سلام. عفت یوسفی هستم، علاقمند و متخصص در حوزه هاستینگ و حدود 10 سالی میشه مدیر و طراح وب سایت های شخصی و تجاری کوچیک و بزرگی هستم. من بهتون کمک میکنم در حوزه هاستینگ و میزبانی وب حرفه ای تر بشین و همراه شما هستم تا باهم به رشد کسب و کار آنلاینتون کمک کنیم. مطالبی رو که توی سایت پیدا نمی کنین برام ایمیل کنین تا آماده و منتشر کنم 💜✅

نوشته های مشابه

عضویت
اطلاع رسانی ها
guest

0 نظرات
بازخوردهای درون خطی
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
منتظر ثبت نظرتون هستم ، لطفاً نظر دهید.x
بستن
بستن